Friday, November 21, 2008

Quiz Excerpts from Timeline of America

1. When did front seat belts become standard on all cars?
(a) 1973 (b) 1970 (c) 1968 (d) 1963
2. Where was the last rear-engine VW Beetle built?
(a) Wolfsburg (b) Pennsylvania (c) Toronto (d) Mexico
3. What product was first manufactured by Beretta?
(a) Shotguns (b) Slingshots (c) Derringers (d) Crossbows
4. What did the drug company Merck patent in 1862?
(a) Cocaine (b) THC (c) Drinkable alcohol (d) Opium
5. What was forbidden during religious services in 1659?
(a) Tennis (b) Golf (c) Croquet (d) Badminton
6. What did the Southern Baptist Convention ban in 2000?
(a) Gays (b) Transsexuals (c) Choir boys (d) Female pastors
7. Who did Leonard Franklin Slye marry?
(a) Dale Evans (b) Doris Day (c) Donna Douglas (d) Madonna
8. Where was a U.S. nuclear bomb accidentally dropped in 1953?
(a) Mojave Desert (b) North Dakota (c) South Carolina (d) Nevada
9. Who is the oldest of this group?
(a) Goofy (b) Porky Pig (c) Felix the Cat (d) Donald Duck
10. What is the screen name of Clint Eastwood’s orangutan partner?
(a) Clyde (b) Dirty Harry (c) Ralph (d) Theodore
11. Which of these was a real garage band?
(a) The Monkees (b) The Quarrymen (c) Spinal Tap (d) The Wonders
12. Who sold out Madison Square Garden with no advertising?
(a) Yes (b) Jethro Tull (c) Peter Frampton (d) Billy Joel
13. Who coined the word nerd?
(a) Mr. Wizard (b) Nolan Bushnell (c) Steve Jobs (d) Dr. Seuss
14. What was the first commercial commuter called?
15. How many consecutive times did Lance Armstrong win the Tour de France?
(a) Seven (b) Five (c) Eight (d) Six
16. Who retired from football after he was ordered to sell his stake in a bar?
(a) Alex Karras (b) O. J. Simpson (c) Joe Namath (d) Mr. T
17. Who was the first host of The Tonight Show?
(a) Gary Moore (b) Jack Paar (c) Joey Bishop (d) Steve Allen
18. Where did Andy Griffith first appear?
(a) TV series (b) Movies (c) Commercials (d) Broadway
19. What is the last name of Ken, of Barbie & Ken?
(a) Baxter (b) Carson (c) Brady (d) Carlisle
20. What kind of kid’s lunch box sold 600,000 copies?
(a) Lone Ranger (b) Roy Rogers (c) Flash Gordon (d) Hopalong Cassidy

(See the answers after the Press Release below.)

Feel good about America again!

Timeline of America: Sound Bytes from the Consumer Culture will be remembered as the feel good book of the year!

May 19, 2006 -- Floyd M. Orr's Timeline of America: Sound Bytes from the Consumer Culture is the book America has been awaiting, a history of all the good things Americans have created and experienced. Timeline of America is a compilation of all the best events, inventions, music, movies, television, cars, sports, books, toys, and yes, even celebrity gossip, that have shaped our culture. Ten timelines span the history of American pop culture, and a 500-question trivia quiz caps off the fun. This intensely packed volume of facts, figures, and fun stuff feels like the reader has Godzilla stuffed into a briefcase, and he wants to get out! You might call it a pop culture trivia book before you open it, but once Godzilla sees the light, you will discover what a monster-sized story has been trapped inside! Coming in July.

Answers to the Quiz Excerpt Above:

1. (d) 2. (d) 3. (d) 4. (a) 5. (a) 6. (d) 7. (a) 8. (c) 9. (c) 10. (a)
11. (b) 12. (a) 13. (d) 14. (d) 15. (a) 16. (c) 17. (d) 18. (d) 19. (b) 20. (d)

No comments: